Širokopojasna tekstilna antena za primjenu u blizini ljusdkog tijela : diplomski rad - Tuščić, Mateja (M. Tuščić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su parametri antena u frekvencijskoj i vremenskoj domeni te ultraširokopojasni sustavi i antene. Proučeni su načini prikupljanja energije iz okoline te su razmotrena današnja dostignuća. Projektirana je logaritamska antena i balun te je izrađena tekstilna antena. Izmjeren je ulazni koeficijent refleksije za sustav antene i baluna. Izmjereni su koeficijenti transmisije u sustavima s vertikalno, horizontalno i kružno polariziranim horn antenama. Iz dobivenih podataka izračunat je dobitak antene.