Programsko sučelje za daljinsko upravljanje robotom putem mobilne aplikacije : završni rad - Turković, Krešimir (K. Turković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazana je i pobliže objašnjena izrada programskog sučelja za Android mobilni uređaj pomoću kojeg se daljinski upravlja s robotom Schunk LWA4P. Izvedena su tri načina upravljanja: upravljanje pomoću joysticka, upravljanje zadavanjem kutova zakreta zglobova i upravljanje zadavanjem koordinata i orijentacije vrha robota. Komunikacija između računala i mobilnog uređaja koristi robotski operacijski sustav za razmjenu poruka preko lokalne mreže. Master node pokreće se na računalu i napisan je u Python programskom jeziku. Ovisno o odabranom načinu upravljanja, master node provodi odgovarajuće proračune kutova i šalje ih na robota. Aplikacija je izrađena u Android Studio okruženju i napisana u XML-u i Java programskom jeziku.