Pametno zrcalo - implementacija autentifikacije raspoznavanjem lica : diplomski rad - Turčinović, Filip (F. Turčinović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pametno zrcalo je uređaj Interneta stvari koji prikazuje podatke zanimljive korisniku na površini zrcala, dok personalizirano pametno zrcalo uz to omogućava registraciju i prijavu više korisnika te, ovisno o prijavljenom korisniku prikazuje njemu prilagođene podatke. Ovaj rad prati implementaciju sustava za autentifikaciju raspoznavanjem lica i registraciju te njegovu integraciju u sustav pametnog zrcala. U radu su opisane metode za detekciju i raspoznavanje lica. Sustav je implementiran na mikroračunalu Raspberry Pi 3 Model B. Programski kod je pisan u programskom jeziku Python, a za funkcije računalnog vida korištena je OpenCV biblioteka. Za izradu sučelja za registraciju korišten je PyQt.