Sučelje EEG pojačala i sustava logiRECORDER : završni rad - Varga, Mihael (M. Varga, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad je dio projekta koji se bavi proučavanjem, snimanjem i obradom EEG signala i signala dobivenim bihevioralnim mjerenjima (analiza video snimke, odnosno pokreta lica ispitanika) te njihovim uspoređivanjem. Rezultati dobiveni EEG mjerenjima koriste se kao referenca za ispitivanje pouzdanosti sustava logiDROWSINE (Xylon d.o.o) koji na temelju analize videa donosi zaključak o umoru ispitanika (vozača automobila). Primjena sučelja je da sustavu logiRECORDER (Xylon d.o.o) proslijedi podatke iz EEG pojačala koje on sprema u podnaslove video zapisa u kojemu se nalazi snimka vozača. Sučelje je realizirano pomoću mikrokontrolera tvrtke ARM serije STM32F415, odnosno razvojnog sučelja MINI-M4 for STM32. Na razvojnom sučelju omogućena je obrada dobivenih podataka s EEG pojačala preko serijske veze u stvarnom vremenu te njihovo slanje putem CAN-a prema sustavu logiRECORDER. Smjer komunikacije je obostran, tako da je moguće upravljati postavkama pojačala s logiRECORDER-a. Na sučelje je moguće spojiti dodatni CAN čvor koji prihvaća podatke i serijskom vezom ih šalje prema računalu gdje se oni mogu prikazivati. Ideja sustava je uspoređivanje signala dobiveni Xylonovom (bihevioralnom) metodom i metodom mjerenja bioelektričnih signala (EEG pojačalo) te njihovo usklađivanje. Tako se može vidjeti i zaključiti kako umor djeluje na motoričke funkcije vozača. Ovim sustavom bi se mogao smanjiti broj prometnih nesreća izazvanih zbog umora jednom kad se sustav logiDROWSINE implementira u automobile.