Detekcija osoba u slikama : završni rad - Vernier, Marin (M. Vernier, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija osoba u slikama ima široku primjenu u različitim područjima. U ovom radu prvo je dan pregled nekih tehnika koje su se za detekciju koristile kroz povijest, a najviše je pažnje posvećeno konvolucijskim neuronskim mrežama. Prvo je teoretski opisano kako one funkcioniraju, a potom je dan uvid u gradnju arhitekture i učenje pomoću biblioteke Keras. U nastavku su prokomentirani dobiveni rezultati i opisane vrijednosti na koje moramo pripaziti, kako ne bi došlo do pretreniranosti. Predikcija je izvedena pomoću tehnika "klizeći prozor" i "selective search" te su te dvije tehnike uspoređene.