Nadogradnja grafičkog korisničkog sučelja simulatora COMPAS 2 : završni rad - Valić, Krešimir (K. Valić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rezultat rada ovog projekta su nadogradnje simulatora COMPAS 2. Dodana je mogućnost zadavanja prekidnih točaka pomoću GUI-ja, dodana je mogućnost punjenja memorije sadržajem exe-datoteke odnosno strojnim kodom. Osim te dvije glavne nadogradnje implementirani su i razni popravci vezani za pogreške ili nelogičnosti u radu GUI-ja – osjetljivost polja s gumbima nakon greške u simulaciji, korištenje postojećeg display-prozora, a dodane su i neke nove stavke GUI-ju – statusna traka i čuvanje geometrije glavnog prozora. Rezultat rada je i stjecanje osnova za rad s Qt radnim okvirom kao i bolje poznavanje programskog jezika C++. Iako simulator već sada sadrži funkcionalnosti potrebne za rad s COMDEL-datotekama, potrebno je još par preinaka za lakše i ugodnije korištenje.