Programsko ostvarenje stabla odluke na programirljivom polju logičkih blokova : diplomski rad - Vezmar, Aleksandar (A. Vezmar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je metoda učenja stablom odluke, uključujući njene prednosti i nedostatke. Opisan je postupak izgradnje stabla algoritmom ID3, uz primjer njegovog rada. Navedeni su nedostatci algoritma i njihova moguća rješenja, kao i moguća proširenja algoritma. Prikazana su poboljšanja ostvariva uporabom algoritma C4.5 i metode slučajnih šuma. Dan je pregled tehnologije programirljivih polja logičkih blokova, te razlozi za ostvarenje sustava njenom uporabom. Sklopovski je ostvaren algoritam učenja stablom odluke. Ostvareni sustav detaljno je opisan, uključujući prilagodbe algoritma.