Sustav za vizualizaciju podataka o prostorno raspodijeljenim objektima : završni rad - Tot, Nikolina (N. Tot, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Sustav za vizualizaciju podataka o prostorno raspodijeljenim objektima koji prikazuje posjed jasno označen poligonom unutar GoogleMaps te njegove unutrašnje elemente. Posjed se sastoji od 5 mjernih točaka (senzora) i 50 ovaca koje se slobodno kreću po posjedu. Senzori, unutar svoga dosega očitanja, prate kretanje ovaca te svakih 5 minuta zapisuju očitanja u bazu podataka. Svakih se 30 minuta provjeravaju zapisi senzora te se putem e-mail poruke obavještava vlasnika posjeda o moguće nestalim životinjama (ovcama kojima niti jedan senzor nije očitao položaj unutar zadnjih 30 minuta). Za izradu ovoga sustava korištena je PostgreSQL baza podataka, programski jezik python – za povezivanje sa bazom podataka i simulaciju kretanja životinja te HTML, CSS i Javascript za vizualizaciju cijeloga sustava unutar internetskog preglednika.