Slanje okvira na veći broj odredišta u lokalnim mrežama : završni rad - Verković, Josip (J. Verković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu će biti detaljnije objašnjeno kako se stvaraju muticast grupe ili kako se i na koji način pomoću protokola IGMP mogu slati okviri na veći broj stanica. Razlog uvođenja ove mogućnosti nalazi višestruku primjenu u današnjoj upotrebi interneta i računalima kao time. Nekada nam je od velike koristi jednom preuzeti sadržaj poslati na veći broj različitih stanica (tj. krajnjih uređaja). Postoji nekoliko načina razašiljanja okvira prema krajnjim stanicama (tj. korisnicima). Metode ili načini razašiljanja okvira su sljedeći: annycast,unicast, multicast i broadcast. Za početak će biti objašnjene neke osnovne razlike između pojedinih metoda razašiljanja te će se kasnije koncetrirati na metodu multicast, odnosno slanje okvira na veći broj odredišta i to pomoću protokola IGMP koji će također u nastavku biti detaljnije objašnjen kao i implementacija metode razašiljanja multicast pomoću istog.