Analiza dvosmjernog prijenosa pomoću vremenske podjele prijenosnih smjerova : diplomski rad - Torbašinović, Darko (D. Torbašinović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Vremenska podjela prijenosnih smjerova tehnologija je koja omogućuje dvosmjeran prijenos tako da vremenski podjeli cijeli dodijeljeni frekvencijski pojas na deset podokvira koje zatim pridodaje primanju ili slanju podataka. Ovakav način prijenosa u stvari je prividno dvosmjeran, jer se u svakom danom trenutku prijenos odvija samo u jednom smjeru, no kako se gleda ukupan TDD okvir, cjelokupan prijenos je dvosmjeran. Budući da se u svakom trenutku koristi cijeli pojas, nema potrebe za zaštitnim frekvencijskim pojasom između slanja i primanja, već se koristi zaštitni period koji može biti vrlo malen (na malim udaljenostima) pa je njegov utjecaj na ukupan prijenos gotovo i zanemariv.