Infracrveno praćenje pozicije objekta : završni rad - Tutić, Robert (R. Tutić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazana izvedba sustava za praćenje objekta upotrebom izvora infracrvenog zračenja i modificirane web-kamere. Praćenje objekta izvedeno je do jednog metra udaljenosti sa maksimalnom širinom vidnog polja od 73,1 cm x 54,8 cm. Greške mjerenja su manje od 2 cm za određivanje udaljenosti i dvodimenzionalne pozicije pri udaljenostima manjim od 1 m. Praćenje orijentacije objekta izvedeno je mjerenjem otklona objekta od vertikalne osi u rasponu od -180° do 180°, uz maksimalnu pogrešku mjerenja od 2°. Sustav je primjenjiv pri praćenju pozicije glave. Trajanje izvedbe algoritma za praćenje pozicije iznosi maksimalno 10 ms.