Integracija funkcionalnosti za promociju i integraciju s društvenim mrežama u web-portal : završni rad - Tomiek, Karla (K. Tomiek, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog rada bio je proučiti i proširiti postojeći web portal SCOLLAmWeb funkcionalnostima za pokretanje probnih digitalnih lekcija te prezentirati primjere iskustava sudionika projekta. Kroz rad su opisane korištene metode i tehnologije te njihova upotreba i primjena kod proširenja web aplikacije iz praktičnog dijela rada. Nadogradnja aplikacije izvedena je korištenjem razvojnog okvira ASP.NET MVC. Za dohvaćanje web adresa digitalnih lekcija koriste se servisi temeljeni na REST načelima, a njihovo pozivanje i ugradnja u aplikaciju omogućena je primjenom JavaScripta i HTML-a. Za prikaz sadržaja koristi se Razor sintaksa, a stilski izgled web aplikacije postignut je korištenjem CSS proširenja Sass te razvojnog okvira Bootstrap.