Korištenje edukacijskih robota u nastavi humanističkih i društvenih predmeta : završni rad - Turčinović, Natan (N. Turčinović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak izrade interaktivne geografske karte kao edukacijskog robota. U tu svrhu korišten je Arduino UNO kao baza za izradu rada. Opisano je što su edukacijski roboti te je dan primjer korištenja nekolicine robota. Objašnjeno je fizičko korištenje Arduina i ostalih korištenih elemenata, LED, tipkala, LCD–a i MCP23017 čipa koji povećava broj digitalnih ulaza/izlaza. Također je opisano programiranje Arduina u C programskom jeziku za izradu interaktivne geografske karte. U sklopu rada učinjena je interaktivna geografska karta Njemačke na kojoj tipkala predstavljaju pojmove koje učenici u osnovnoj školi moraju znati pokazati.