Klijentska aplikacija za sustav razmjene medicinskih slikovnih podataka : završni rad - Turčinović, Filip (F. Turčinović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prati implementaciju klijentske aplikacije za operacijski sustav Windows. Uvodni dio opisuje temeljne pojmove entropije, entropijskog kodiranja i kompresije budući da su ti pojmovi ključni za teorijsku podlogu aplikacije. Poseban je naglasak stavljen na dijelove entropijskog kodiranja i kompresije koji se koriste u programskom dijelu. Tu se primarno misli na kompresiju bez gubitaka i Golomb-Riceov algoritam. Uz njih, posebno su opisani i pojmovi važni za rad klijentske aplikacije kao što je Univerzalna Windows Platforma. Aplikacija ovog rada dio je sustava MIDOM (Medical Imaging and Diagnostics on the Move). MIDOM je sustav u nastajanju koji pokušava olakšati i ubrzati komunikaciju između liječnika. Ideja je pružiti im pomoć pri očitavanju dijagnoze, odnosno dati im mogućnost dobivanja drugog mišljenja. Klijentska aplikacija spaja se na spomenuti sustav preko osobnog uređaja i prikazuje slike formata PGM također objašnjenog u radu. Glavni dio rada opisuje samu implementaciju programskog dijela i rad klijentske aplikacije. Implementacija se nadovezuje na logiku iz teorijskog dijela te se može pratiti kroz funkcije. Rad klijentske aplikacije opisan je i prikazan slikama.