Robustno upravljanje letjelicom s pokretnim masama zasnovano na kliznim režimima : diplomski rad - Tomić, Martina (M. Tomić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru rada proučena je literatura o letjelici s pokretnim masama te o robustnom upravljanju zasnovanom na kliznim režimima. Na temelju toga predložen je algoritam za upravljanje orijentacijom letjelice pomicanjem centra mase zasnovan na kliznim režimima. Nadalje, napravljen je model Arducopter letjelice s pokretnim masama u Gazebo simulatoru, implementiran je predloženi algoritam u ROS okruženju te je detaljno analizirano vladanje sustava. Konačno, razmotrena je implementacija razvijenog algoritma na Pixhawk upravljačkoj pločici.