Prikaz fraktalnog šuma višerezolucijskom kvadratnom rešetkom u stvarnom vremenu : diplomski rad - Tunković, Tomislav (T. Tunković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Predstavljena je jednostavna varijanta 2D fraktalnog šuma. Demonstrirano je kako se takav šum može iskoristiti kao visinska mapa za 2D kvadratnu rešetku. Objašnjen je algoritam kojime se kvadratna rešetka particionira na pločice različitih veličina ovisno o udaljenosti od promatrača. Riješeni su svi problemi koji nastaju naivnom implementacijom u slučaju kada se pokušava jako približavati površini i omogućeno beskonačno uvećanje, ali bez mogućnosti povratka. Ponuđene se neke metode kako uz linearnu memorijsku složenost zadržati mogućnost povratka.