Postupci konstrukcije i optimizacije adicijskih lanaca : diplomski rad - Užarević, Josip (J. Užarević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Uvod rada sadrži opći pregled sadržaja rada te povezuje odnose između pojedinih poglavlja. Sljedeće poglavlje razmatra problem potenciranja velikih brojeva te ga povezuje s pojmom adicijskog lanca. Uz to, opisuje se problematika traženja kratkih adicijskih lanaca te se predlažu dva nasuprotna načela rješavanja problema: deterministički i stohastički. Treće poglavlje opisuje opće načelo rada genetskog algoritma te specifičnosti vezane za adicijske lance, dok se četvrto poglavlje bavi determinitičkim metodama, postojećim te novorazvijenim u okviru rada. Peto poglavlje povezuje ova dva pristupa, a u šestom poglavlju su opisane priprema mjerenja, dobiveni rezultati te analiza rješenja. Naposljetku, u Zaključku su iznesena sva važna zapažanja izvedena tokom izrade programskog rješenja te analize rezultata.