Pametno zrcalo - implementacija i funkcionalnost modula za upravljanje putem govornih naredbi : diplomski rad - Trčak, Tin (T. Trčak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tijekom brzog razvoja informacijsko-komunikacijske tehnologije Internet je evoluirao u novi koncept – Internet stvari. Koncept Internet stvari definira se kao globalna mreža međusobno povezanih pametnih uređaja i objekata koji komuniciraju s okolinom. Pametno zrcalo je uređaj Interneta stvari koji je temeljen na mikroračunalu Raspberry Pi 3. Ovaj sustav omogućuje korisnicima pristup informacijama koristeći modul za modula za upravljanje putem govornih naredbi. Modul za upravljanje putem govornih naredbi koristi PocketSphinx sustav za automatsko prepoznavanje govora u realnom vremenu.