Projektiranje pogonskog sklopa za prekidačke pretvornike snage u visokonaponskoj tehnologiji AMS H18 : završni rad - Tolić, Ivan Porin (I. Tolić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Postoje dva pristupa za regulaciju snage: linearni i prekidački pretvornici. U ovom se radu razmatra projektiranje pogonskog sklopa za prekidačke pretvornike snage, budući da su efikasniji od linearnih. Najprije je izvedena analiza sastavnih dijelova. Dimenzionirani su tranzistori invertora razdjelnog sklopa i tranzistori strujnog zrcala u svrhu postizanja što manjeg kašnjenja i što manje potrošnje sklopa. Ispitan je utjecaj promjene rubnih parametara procesa, radne temperature i napona napajanja. Napravljena je topologija sklopa, kao i analiza utjecaja parazitnih elemenata na rad sklopa. Simulacije i topologija izvedene su u programu Cadence Virtuoso.