Programsko sučelje za parametriranje zvučnog signalizatora za slijepe i slabovidne osobe : diplomski rad - Tokić, Nikola (N. Tokić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan način rada akustičnog tipkala Fanos VG 2.1 te su detaljno analizirane sklopovske cjeline tiskane pločice uređaja. Nakon upoznavanja sa svim komponentama, prilagođen je upravljački kod mikrokontrolera da bi se na njega omogućilo upisivanje parametara s računala te je predložen je dizajn programskog sučelja kako bi se signalizator čim bolje prilagodio kupcu. Sučelje je dizajnirano za čim jednostavnije korištenje stoga korisnik ne mora detaljno poznavati pozadinu programa kako bi ga koristio. Da bi se čim lakše implementiralo na računalni sustav, programsko sučelje je ostvareno kao Windows Forms Application unutar okruženja Visual Studio 2012 . Zbog čestog korištenja Windows operacijskog sustava ovakvom formom aplikacije korisniku se omogućila već poznata okolina za rad. Tijekom testiranja sustava primjećena je visoka brzina parametriranja i brz odziv uređaja. Aplikacija je u svakom parametriranju dala kvalitetne rezultate.