Pretraživanje i analiza sadržaja pomoću sučelja izvedenog u biblioteci React : završni rad - Tot, Alen (A. Tot, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je izrada usluge pod nazivom Movie Analyzer koja korisniku omogućava pretraživanje i analiziranje sadržaja o filmovima upotrebom programskog rješenja Solr za implementaciju tražilice i biblioteke React za izradu korisničkog sučelja u programskom jeziku JavaScript. U radu je detaljnije objašnjena svaka od korištenih tehnologija te je dana usporedba sa sličnim ili konkurentskim tehnologijama. Detaljno je opisana arhitektura usluge, postupak dizajniranja indeksa, uvoz podataka o filmovima iz relacijske baze podataka kao i funkcionalnosti pretraživanja i specijaliziranih vrsta preporučivanja filmova u korisničkoj web aplikaciji.