Simulator pametne kuće temeljen na skupu poslovnih pravila i automatiziranih poslovnih procesa : diplomski rad - Tokić, Domagoj (D. Tokić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Na početku diplomskog rada uvodi se čitatelja u tematiku pametnih kuća. Objašnjava se začetak ideje, vrijeme kad se pojavljuje na tržištu te današnja primarna upotreba. Nadalje, definiraju se korisnički, funkcionalni i nefunkcionalni zahtjevi sustava. Temelj razvijanja svake aplikacije je arhitektura koja se u daljnjem tijelu rada detaljno objašnjava. Također, definirane su i sve specifične tehnologije koje se koriste u sustavu. Primarni mehanizam rada simulacije pametne kuće je sustav poslovnih pravila koji pokreće procese te se zbog toga se obrađuje Easy Rules sustav poslovnih pravila. Nakon definiranja tehnologija, objašnjava se način implementacije sustava. Kako bi se čitatelju olakšao rad s aplikacijom, objašnjen je način rada, tj. klasični scenarij kojeg novi korisnik treba koristiti pri prvom pokretanju. Cilj ovog diplomskog rada je pokazati kako se može stvoriti korisniku jednostavan mehanizam stvaranja pravila i procesa koji čine automatizaciju pametne kuće. S time završava ovaj rad.