Sustav prijenosa ulaznih upravljačkih akcija s mobilnog uređaja na osobno računalo : diplomski rad - Tošić, Franjo (F. Tošić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada izrađen je sustav prijenosa ulaznih upravljačkih akcija s mobilnog uređaja na osobno računalo. Napravljena je Android aplikacija koja služi za unos korisničkih akcija te komunicira s računalom putem UDP-a (eng. User Datagram Protocol). U ovom radu dodatno je objašnjena komunikacija s računalom putem Bluetootha, Bonjoura i korištenjem QR koda. Nakon što poslužitelj na računalu primi informaciju poslanu s mobitela, informacija se dekodira u akciju koja treba biti izvršena u trenutno aktivnoj aplikaciji računala (računalnoj igri). Korištenjem vanjske biblioteke implementiran je mehanizam za simulaciju ulaznih akcija tipkovnice i miša. Dan je pregled korištenih alata i koncepata koji su bili razmatrani.