Tehnike ispitivanja Android aplikacija : završni rad - Tkalac, Antonio (A. Tkalac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje tehnike ispitivanja aplikacija za sustav Android na primjeru aplikacije za razmjenu poruka. Predstavljena je problematika ispitivanja uzimajući u obzir posebnosti platforme, navedene su vrste grešaka i strategije ispitivanja. Razmatrani su primjeri ispita komponenti u radnom okviru JUnit te instrumentacijski ispiti korisničkog sučelja u radnom okviru Espresso. Navedene su i mogućnosti automatizacije distribucije aplikacije i pokretanja ispita alatima ScreenGrab i Fastlane.