Informacijski sustav za izgradnju profila javnih osoba na temelju javno dostupnih podataka : diplomski rad - Veleglavac, Katarina (K. Veleglavac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad opisuje izgradnju informacijskog sustava za dohvaćanje novinskih članaka s web portala, izgradnju modelâ za određivanje teme članka, prepoznavanje vlastitih imena u tekstu članka i ocjenu sentimenta članka te spremanje podataka u bazu podataka i njihove odgovarajuće vizualizacije na web stranici. Rad donosi i opis tehnologija korištenih pri izgradnji navedenih modela, pregled rada algoritama koji ih implementiraju te rezultate postignute radom sustava nad određenim skupom novinskih članaka.