Detekcija prisutnosti ljudi i lokalizacija po zonama interesa okolnog prostora pomoću RGB-D senzora Kinect : završni rad - Topol, Fran (F. Topol, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je problem detekcije objekata i ljudi pomoću Kinect senzora. U uvodu se opisuju karakteristike digitalne slike i formati slike. Algoritam za praćenje crvene loptice mjeri vrijeme zadržavanja objekta u pojedinoj interesnoj zoni te služi kako bi se naučile koristiti osnovne funckije računalnog vida. Upoznaje se s osnovnim bibliotekama i metodama korištenim u računalnom vidu u analizi digitalne slike. Algoritmi praćenja osobe također se implementiraju na humanoidnom robotu Pepper. Mjeri se vrijeme zadržavanja osobe u unaprijed zadanim interesnim zonama. Program je testiran u laboratoriju, na robotu i senzoru, te su prikazani rezultati izvođenja.