Dvofaktorna autentifikacija za mobilne aplikacije korištenjem prepoznavanja otiska prsta : diplomski rad - Terlević, Martina (M. Terlević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj diplomskog rada bio je implementacija sustava za dvofaktornu autentikaciju. Sustav se sastojao od dva dijela, mobilne aplikacije ostvarene programskim jezikom Objective C, te Web API-ja ostvarenog pomoću Ruby on Rails. Mobilna aplikacija obuhvaćala je dva osnovna faktora za autentikaciju, te jednog dodatnog kako bi se korištenje aplikacije omogućilo korisnicima bez uređaja s omogućenim sustavom za prepoznavanje otiska prsta. Korišteni faktori su: faktor posjedovanja (korisnik posjeduje uređaj s aplikacijom koja je aktivirana jedinstvenim identifikacijskim kodom), faktor fizičke karakteristike čovjeka (otključavanje otiskom prsta), te faktor znanja (dodatni faktor za korisnike bez mogućnosti raspoznavanja otiska prsta, ostvaren putem generiranja PIN-a). Implementacijom sustava pokazalo se znanje stečeno proučavanjem materijala vezanih uz Internet sigurnost i zaštitu podataka.