Autorizirana kontrola pristupa pametnom uredu pomoću operacijskog sustava iOS : završni rad - Ušalj, Luka (L. Ušalj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Živimo u 21. stoljeću gdje je tehnologija pokretač promjene načina življenja. Sve je popularniji pojam Internet stvari (engl. Internet of things - IoT). Baš u okviru ovog rada izradili smo jednu takvu mrežu. Sustav čine Raspberry PI, relej, elektronička brava, REST poslužitelj, Android i iOS klijentske aplikacije te web aplikacija.