Algoritam precizne lokalizacije robotske ruke pomoću kamere : završni rad - Tabak, Jelena (J. Tabak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi problemom računanja udaljenosti između pasivnih markera kroz simulacijski i eksperimentalni dio. Simulacija je provedena u Gazebo okruženju, gdje je kamera bila pričvršćena na robota. Robot je periodično mijenjao položaj relativno s obzirom na postavljene markere. Praćena je promjena u očitanoj udaljenosti s obzirom na položaj kamere. U svrhu provođenja eksperimenta su izrađeni pinovi na koje su pričvršćeni AR markeri. U eksperimentalnom dijelu je promatrana ovisnost detektirane udaljenosti između vrhova pinova o rotaciji pina. Postupak je pokazao zadovoljavajući u točnost, s izuzetkom određenih rubnih slučajeva.