Alokacija poslova u Internetu stvari : diplomski rad - Tomeljak, Matea (M. Tomeljak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje okolinu Interneta stvari s naglaskom na usluge i važnost raspodjele poslova na uređaje pri dizajniranju isplativih i energetski učinkovitih rješenja i aplikacija za Internet stvari. Definira sustav za upravljanje uslugama te modele za komponente tog sustava. Detaljno je opisan algoritam koji na temelju modela usluga, poslova i čvorova definira moguće alokacije poslova na dostupne čvorove, pri tome uzimajući u obzir sva ograničenja i pravila da bi se usluga mogla ispravno izvršavati. Algoritam je implementiran programskim sustavom s pripadajućom bazom podataka, a u radu je opisana unutarnja građa sustava. Algoritam je analiziran na temelju tri odabrane usluge Interneta stvari.