Projektiranje i analiza prekidačkih i linearnih izvora napajanja : završni rad - Šušak, Dario (D. Šušak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Dizajnirane su dvije tiskane pločice koje sadržavaju prekidačke i linearne izvore napajanja. Svaka od njih regulira jednak raspon ulaznih napona od 7,5 V do 15 V na izlazni napon u vrijednosti od +/-3,3 V tj. +/-5 V. Za razvoj i izradu tiskane pločice korišten je alat KiCad. Koristeći SMB konektore omogućeno je spajanje na izlaz regulatora. Nakon sastavljanja dizajniranog sklopa u laboratorijskim uvjetima provedena je i analiza koristeći naponski izvor dovodeći napon na ulaz svakog od regulatora. Osciloskopom su mjereni naponi na izlazima regulatora te je utvrđena ispravnost rada. Rezultati mjerenja se poklapaju sa očekivanim rezultatima.