Procjena spola osoba iz panoramskih rendgenskih slika čeljusti : diplomski rad - Šućur, Ante (A. Šućur, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada je koristeći predtrenirane konvolucijske neuronske mreže procijeniti spol osobe na temelju ortopantomograma. Rad je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu se govori o povijesti neuronskih mreža, njihovim arhitekturama, tipovima neuronskih mreža. Takod̄er je objašnjeno na koji način rade i umjetne i konvolucijske neuronske mreže. U drugom dijelu je pojašnjen pristup rješenju, koji je podijeljen u nekoliko djelova. Za svaki dio je objašnjeno zašto je potreban, te je prikazan dio koda koji obavlja tu zadaću. Posljednji dio rada prikazuje dobivene rezultate za svaku kori- štenu neuronsku mrežu. Postignuti rezultati za svaku mrežu se med̄usobno uspored̄uju, a i uspored̄uju se ortopantomogrami koji su krivo procjenjeni.