Detekcija i lokalizacija sfernih markera u 3D volumetrijskim snimkama : završni rad - Šućur, Ante (A. Šućur, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je obrađena primjena računalnog vida u medicinske svrhe. Primjena je demonstrirana na volumenu kojim je prikazana čovjekova glava, a zadatak je bio pronaći postavljeni sferni objekt. Opisana je Houghova transformacija i njena primjena u rješavanju ovog problema. U radu se postepeno, obrađivanjem jednostavnijih primjera upotrebe Houghove transformacije dolazi do njene primjene za lokalizaciju sfernog objekta u volumetrijskom prostoru.