Sustav za određivanje lokacije osoba u zatvorenom prostoru zasnovan na 3D radiofrekvencijskom senzoru : diplomski rad - Štracak, Lovro (L. Štracak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Lokalizacija i detekcija osoba u zatvorenim prostorima se sve više razvija zbog raznih mjera sigurnosti, ciljanog oglašavanja i mnogih poslovnih prilika. Baš zbog tih razloga stručnjaci predviđaju da će lokalizacija osoba u zatvorenom prostoru uskoro biti više korištena od globalnog sustava za pozicioniranje. U ovom radu istraženi i analizirani su načini lokalizacije i detektcije osoba u zatvorenom prostoru zasnovan na 3D radiofrekvencijskom senzoru. Provedena je detaljna analiza jednog takvog sustava po imenu Walabot koji između ostalih funkcija može se koristiti baš za lokalizaciju u zatvorenom prostoru. Pomoću Walabota ponuđeno je jednostavno programsko rješenje za lokalizaciju u zatvorenom prostoru. Rješenje je ostvareno koristeći programsku knjižnicu za Python i upravljačkog programa za Walabot. Također, prikazana i prokomentirana su provedena mjerenja koja ukazuju na preciznost tog uređaja.