Praćenje parametara pokretnog objekta na mobilnim uređajima s Bluetooth sučeljem : završni rad - Trstenjak, Adam (A. Trstenjak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Bluetooth standard već je godinama vrlo raširen protokol u komunikaciji uređaja na male udaljenosti, no zbog relativno velike potrošnje energije nije bio pogodan za razvoj bežičnih uređaja sa senzorima koji imaju ograničene energetske resurse. Bluetooth Smart protokol omogućuje bežičnu komunikaciju s manjim utroškom energije, te je posebice pogodan za senzorske uređaje napajane baterijom. Gotovi moduli s ugrađenom podrškom za Bluetooth Smart i mogučnošću programiranja omogućuju brzi i jednostavan razvoj takvih uređaja. U radu je dan pregled Bluetooth Smart tehnologije, Laird BL600 modula s ugrađenom Bluetooth Smart povezivošću, te je izrađen demonstracijski primjer korištenja modula za razvoj bežičnog baterijski pogonjenog akcelerometra.