Aplikacija za učenje uzročno-posljedične veze za osobe s višestrukim teškoćama : završni rad - Topolovac, Iva (I. Topolovac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Osobe s višestrukim teškoćama, osim intelektualnih, obično imaju i druge teškoće. Na temelju brojnih istraživanja donesen je zaključak da asistivne tehnologije mogu znatno poboljšati život takvim osobama. To je bila primarna motivacija za razvoj aplikacije za učenje uzročno-posljedične veze. Nadalje, na tržištu mobilnih aplikacija ne postoji takva aplikacija, sa svim identificiranim potrebnim funkcionalnostima. Cilj aplikacije je koristeći elemente iz svakodnevnog života, pobuditi svjesnost o vezi između uzroka i posljedice. Aplikacija se sastoji od tri dijela. Prvi dio, naziva Animacije, prikazuje kratke video zapise s ciljem da se pobudi pozornost korisnika pritom ne zahtijevajući povratnu informaciju. Drugi dio, naziva Dodir, stvara objekte na zaslonu, uz reprodukciju audio zapisa, nakon što korisnik dotakne ekran. U trećem dijelu, naziva Geste, objekti prate pokrete koje korisnik izvodi prstom na zaslonu. Dodatno, unutar aplikacije je, za svaku igru moguće odabrati različite grafičke elemente. Aplikacija je nazvana Prskalice a razvijena koristeći Unity. U ovom radu opisani su osnovni podaci o implementaciji te konačan izgled aplikacije.