Određivanje nazivnih podataka vučnih motora električnih automobila prema standardnim ciklusima vožnje : završni rad - Štampar, Franjo (F. Štampar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je način određivanja vrijednosti nazivnog napona motora električnog automobila na temelju ciklusa vožnje FTP75 i NEDC. Pritom je dana analiza gibanja automobila kao i analiza ponašanja motora pomoću električnih veličina motora, tj. struje i napona. Također analizom je dobiven optimalni moment dobiven na temelju električnih parametara. Dobiveni su grafovi gibanja i električnih veličina za oba ciklusa vožnje i konačno vrijednost nazivne snage motora pomoću programskog sustava MATLAB.