Sustav za višeparametarsko mjerenje fizioloških veličina : završni rad - Šklebar, Filip (F. Šklebar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada opisana su načela rada i izvedbe sustava za višeparametarsko mjerenje fizioloških veličina. Sustav je zasnovan na EKG pojačalu s mogućnošću mjerenja disanja, realiziran integriranim krugom ADS1292R. Sustav sadržava: pulsni oksimetar realiziran pomoću integriranog kruga MAX30100, sklop za prikupljanje podataka s dva programabilna pojačala MAX9939 i analogno-digitalnim (A/D) pretvornikom MAX1300, biomehaničku vagu realiziranu pomoću integriranog kruga AFE4300 koji mjeri masu tijela pomoću tenzometarskog mosta, mjerenje temperature realizirano je pomoću integriranog kruga MAX31855 i odgovarajućeg termopara. Omogućeno je mjerenje impedancije čovjekova tijela postavljanjem četiri elektrode na ekstremitete: lijeva ruka i noga, desna ruka i noga. Svi navedeni sklopovi povezani su na mikrokontroler TM4C123GH6PZT. Sustav komunicira s računalom pomoću USB sabirnice čije su podatkovne i naponske linije galvanski odvojene te pružaju zaštitu do 5 kV što je u skladu s važećim normama za medicinske uređaje.