Vjerojatnosna funkcija distribucije agenata uvjetovana okolinom : završni rad - Škegro, Albert (A. Škegro, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu korišten je model jednostavnog agenta, izveden u Matlabu kao dio europskog FP7 projekta ASSISIbf, koji modelira četiri tipa pčela koji se mogu naći u prirodi. Ponašanje agenta modelira se pomoću dva diskretna stanja; ponašanje u svakom od njih, kao i prijelazi između pojedinih stanja, opisani su diferencijalnim jednadžbama koje su rezultat matematičke interpretacije bioloških opažanja u tijeku projekta.