Automatizacija modela peći s okretnim stolom upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku FBD : završni rad - Štajner, Saša (S. Štajner, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisana je automatizacija modela peći s okretnim stolom pomoću Siemens SIMATIC S7-1500 PLC-a. Opisan je izrađeni algoritam za automatsko i ručno upravljanje sustavom. Izrađeno je i vizualizacijsko sučelja za jednostavan način upravljanja samim sustavom. Za izradu vizualizacijskog sučelja koristio se WinCC programski alat. Sam algoritam upravljanja pisan je u TIA Portalu koristeći programski jezik FBD (funkcijski blokovski dijagram). U automatskom načinu rada se pomoću razvijenog upravljačkog algoritma upravlja cjelokupnim modelom, dok se u ručnom načinu rada upravlja zasebno pojedinim dijelovima samog modela. Pritom je algoritamski realizirano mnoštvo zaštita kako korisnik ne bi oštetio sam sustav.