Određivanje preklapanja među očitanjima u postupku de novo sastavljanja genoma : završni rad - Široki, Tin (T. Široki, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Određivanje preklapanja je prvi korak de novo sastavljanja genoma metodom preklapanje-razmještaj-konsenzus . Za određivanje preklapanja koristio sam kombinirani pristup. Pristup koristi prošireno sufiksno polje za pronalazak identičnih preklapanja i dinamičko programiranje za poravnanje dijelova očitanja između identičnih preklapanja. Ovakav način određivanja preklapanja omogućava kompromis između kvalitete određenih preklapanja i vremena izvođenja.