Upravljanje stvarima korištenjem platforme AWS IoT Services : završni rad - Štignedec, Ivan (I. Štignedec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj se rad bavi proučavanjem mogućnosti korištenja platforme AWS IoT kao i povezanih usluga u oblaku, uz izgradnju jednostavnog sustava Interneta stvari. Korišteno je računalo Raspberry Pi na koje je spojeno nekoliko jedinica kojima upravljamo preko usluga u oblaku. Ostvarena je obostrana komunikacija između naprava i usluga u oblaku preko protokola MQTT, uz pregled mogućnosti najkorištenijih usluga koje pruža platforma AWS IoT.