Praćenje više lica : završni rad - Šoštarić, Vilim (V. Šoštarić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje lica iz kamere, videa ili drugog medija podrazumijeva analizu i obradu dobivene slike te određivanje karakterističnih točaka na pronađenome licu. Algoritam za praćenje više lica temeljen je na alatu koji prati jedno lice uz paralelizaciju glavnih funkcija te dodavanjem mehanizama sinkronizacije i dodatnih obrada ulaznih i izlaznih podataka. U svrhu paralelizacije programa koristi se višedretvenost algoritma gdje svaki pojedini tracker se odvija u zasebnoj dretvi. Kako bi se algoritam pravilno izvodio, svaka dretva mora zacrniti sva druga lica prije praćenja svoga lica. Algoritam ima vrlo dobru brzinu izvođenja te je adekvatan da primjenu u komercijalne svrhe.