Metode klasificiranja i grupiranja podmreža : završni rad - Šoštar, Antonio (A. Šoštar, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Analiza velikih mreža je dosta raširena grana u računarskoj znanosti. Ovaj rad se bavi problemima sličnosti podmreža, pronalaženjem podmreže u velikim mrežama i klasifikacijom mreža, a naglasak je na izradi efektnog postupka za analizu velikih mreža koji su izvedivi u konačnom vremenu. Sličnost podmreža određuje se analizom topologije podmreže, konkretno, jezgrenom (kernel) funkcijom, odnosno graphlet kernelom. Kod traženja slične podmreže unutar velike mreže naglasak je na pronalasku najsličnije moguće instance. Klasifikacija se provodi prethodno definiranom sličnosti podmreža.