Usporedba praćenje lica u vidljivom i blisko infracrvenom spektru : diplomski rad - Šimić, Domagoj (D. Šimić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je usporediti praćenje lica u vidljivom i blisko infracrvenom spektru. Dan je kratak uvod u problematiku snimanja blisko infracrvenog spektra kao i u detekciju i praćenje lica. Odabrane su kamere te su pomoću njih snimane različite sekvence pokreta glave u vidljivom i blisko infracrvenom spektru. Snimke su obrađene pomoću FaceTracker software-a tvrtke Visage Technologies. Rezultati software-a su analizirani ručno te pomoću alata AnalysisTool koji je razvila ista tvrtka. Analiza rezultata je pokazala kako nema razlike u kvaliteti praćenja lica u blisko infracrvenom spektru u odnosu na vidljivi spektar.