Ugradbeni sustav za akviziciju i obradu ultrazvučnih signala : diplomski rad - Šiljeg, Lovre (L. Šiljeg, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru rada dizajniran je sustav za akviziciju i obradu ultrazvučnih signala. Mjerni sustav radi sa signalima u rasponu frekvencija 15 kHz do 580 kHz te do razine signala 180 mV. Mjerni sustav sastoji se od nabojskog pojačala, detektora razine signala i mikrokontrolera MSP430FR5994. Mjerni sustav radi tako da pojačani signal dovodimo na ulaz A/D pretvornika, a zatim te uzorke dobivene pomoću A/D pretvornika koristimo kako bismo računali FFT na mikrokontorleru. Rezultate FFT algoritma spremamo na microSD memorijsku karticu. Nabojsko pojačalo zajedno s detektorom razine troši 3,18 mA uz napon 5 V, dok mikrokontroler troši 5,48 mA uz napon 5 V.