Podešenje nadstrujne zaštite elektroenergetskog sustava : završni rad - Šešok, Anica (A. Šešok, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad bavi se upoznavanjem i podešenjem nadstrujnog releja koji služi za zaštitu visokonaponskih nadzemnih vodova. Opisani su različiti načini postizanja selektivnosti, kao i karakteristike pojedinih releja pri višefaznim kvarovima i kvarovima prema zemlji. Prikazani su razni izračuni relejnih podešenja, kako strujnih tako i vremenskih, te primjena usmjerene zaštite u različitim tipovima mreže, ali i uloga strujnih mjernih transformatora u zaštiti sustava. Također su navedene razlike između različitih izvedbi releja, posebno elektromehaničke i numeričke, te njihovog izgleda i načina podešenja.