Programsko rješenje za podršku praćenja stanja djece oboljele od malignih bolesti koja su u tretmanu kemoterapijom : diplomski rad - Šonjić, Luka (L. Šonjić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski zadatak je bio razviti programsko rješenje za podršku praćenja stanja djece oboljele od malignih bolesti koja su u tretmanu kemoterapijom. Razvijen je sustav koji se sastoji od klijentske iOS aplikacije CancerMonitor i poslužitelja s bazom podataka. Problem koji rješava ova razvijena aplikacija je povezivanje liječnika i roditelja pacijenata preko samo jedne aplikacije. Roditelji koriste različite aplikacije za informiranje liječnika o zdravstvenom stanju svoje djece na određeni dan, u proizvoljno vrijeme te s neograničenim brojem poruka, poziva ili poruka elektroničke pošte. U razvijenom sustavu informacije o stanju pacijenta se unose na dnevnoj bazi i moguće ih je izmijeniti do kraja tog dana. Razvijeno rješenje omogućava liječnicima uvid u potrebne podatke o zdravstvenom stanju svojih pacijenata, poredane po danima. Pregled pacijenata i njihovih stanja mogu obaviti u svakom trenutku kada su prijavljeni u aplikaciji.