Mobilna aplikacija za operacijski sustav Android za podučavanje pojmova vezanih uz vrijeme primjenom simbola : završni rad - Šonjić, Luka (L. Šonjić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog završnog rada je razvoj mobilne aplikacije za operacijski sustav Android koja će služiti za učenje vremenskih pojmova uz primjenu simbola potpomognute komunikacije. Razvijena aplikacija se zove Vremenski pojmovi. Ona se koristi za učenje dana u tjednu, mjeseci u godini, doba dana te vremenskih prilika što je implementirano kao tri igre u okviru aplikacije. Korisnik može na povlačenje po ekranu pregledati dan za danom, od ponedjeljka do nedjelje. Također, omogućen mu je prikaz simbola i naziva mjeseci na jednom ekranu te jednostavna igra u kojoj mora odabrati točan simbol za prepoznavanje vremenskih prilika. U ovome radu opisani su izgled, način korištenja te implementacija aplikacije. Svi korišteni simboli za potpomognutu komunikaciju preuzeti su iz nekomercijalne galerije ARASAAC.