Praćenje igrača u snimkama nogometnih utakmica : završni rad - Šesto, Franko (F. Šesto, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Danas postoje razne metode praćenja objekata koje na razne načine mogu brzo i efikasno pomoći treneru i stručnom stožeru analizirati igrače unutar utakmice na temelju čega mogu doći do raznih strategija kako igrati protiv drugih timova, primjerice koji igrači bi bili prikladni za igru, koji ne, te sam način igre. Sve se to dobiva na temelju puta kojeg prolazi igrač, prostora u kojem se kreće te svega ostalog što se dade zaključiti iz praćenja igrača. U ovom radu opisuje se klasično praćenje objekata koristeći algoritam Mean-shift. Kako bismo primjenili Mean-shift moramo koristiti neku metodu obrade slike kako bismo dobili dobru distribuciju s kojom radi Mean-shift. Modelira se histogram na temelju kojega se opisuje vjerojatnost da li se igrač nalazi na tom mjestu u terenu. Algoritam je testiran na sekvencama nogometnih utakmica, a radi boljeg praćenja i pokazivanja što sve poboljšava praćenje, implementacija je primjenjiva na specifičan skup video-sekvenci.